Șanse Egale… la o alimentație corectă

În perioada 26 octombrie – 10 noiembrie 2011, în cadrul proiectului „Șanse Egale… la o alimentație corectă”, implementat de Fundația „Şanse Egale” în parteneriat cu Fundația Baylor Marea Neagră, echipa Fundației Șanse Egale a distribuit 12.000 de suplimente nutritive Ensure (500 de baxuri) copiilor din comunele Cogealac, Fântânele şi Grădina…. Read more“Șanse Egale… la o alimentație corectă”

Proiectul „Tabere de vară”

În fiecare an, în vacanţa de vară, elevii foarte buni la învăţătură din mediul rural sunt recompensaţi cu tabere şcolare. În perioada 20-26 august 2012, 50 de elevi premianţi din comunele Pantelimon, Crucea, Vulturu şi Târguşor au primit drept recompensă pentru rezultatele bune o săptămână în tabăra recent renovată de… Read more“Proiectul „Tabere de vară””

Proiectul „Crăciuniţa”

În pragul sărbătorilor de iarnă, gândul nostru se îndreptă spre acei copii la care Moș Crăciun ajunge mai greu sau, din motive lesne de intuit, nu reușește să ajungă. În 2008 am pregătit daruri pentru toți copiii din școlile comunelor Cogealac şi Fântânele, adică 1200 de pachete constând în dulciuri,… Read more“Proiectul „Crăciuniţa””

Moș Crăciun Dăruiește Șanse Egale!

Anul 2012 s-a încheiat în același registru în care v-am obișnuit: cu fapte bune! Împreună cu partenerii, Fundația „Șanse Egale” a demonstrat din nou copiilor din mediul rural că Moș Crăciun există! În luna decembrie, spiridușii noștri voluntari au ajuns cu daruri la peste 500 de familii din satele constănţene… Read more“Moș Crăciun Dăruiește Șanse Egale!”

Proiectul „Sistemul de încălzire al Şcolii Generale Râmnicu de Jos”

Avem o grijă deosebită pentru asigurarea condițiilor cât mai bune de desfășurare a procesului de învățământ în școlile din mediul rural. Am aflat de la dl. prof. Zelca Ion, Director al Şcolii Generale Râmnicu de Jos, comuna Cogealac, că cea mai mare problemă a şcolii este încălzirea, care se face… Read more“Proiectul „Sistemul de încălzire al Şcolii Generale Râmnicu de Jos””

Susţinerea grădiniţei şi a şcolii generale din comuna Fântânele

Copiii, oriunde s-ar naște, sunt egali în drepturi şi trebuie să beneficieze de aceleași șanse la învăţătură, indiferent de mediul din care provin. În realitate, nici copiii şi nici cadrele didactice din mediul rural nu beneficiază de aceleași resurse materiale ca în mediul urban: Internet, soft educațional, mobilier modern şi… Read more“Susţinerea grădiniţei şi a şcolii generale din comuna Fântânele”

Vara cald, iarna cald!

În contextul crizei financiare actuale, venirea iernii reprezintă pentru multe şcoli din mediul rural al județului Constanţa o problemă în plus. Fără lemne pentru sistemul de încălzire, copiii trebuie să stea la ore cu gecile pe ei şi, chiar şi așa, frigul este greu de îndurat. De multe ori, copiii… Read more“Vara cald, iarna cald!”

În anul 2011, Fundația „Şanse Egale” a ajutat la modernizarea Grădiniței Siliștea, astfel încât copilașii să înveţe în aceleași condiții ca şi cei din mediul rural. Micuții şi educatoarele se bucură acum de: mijloace didactice noi: PC, laptop, imprimantă, copiator, TV, DVD, soft educaţional, cărţi jocuri interactive pentru nivel preșcolar,… Read more“Proiectul privind dotarea cu materiale şi mijloace didactice a grădiniţei Siliştea”