Proiectul „Crăciuniţa”

În pragul sărbătorilor de iarnă, gândul nostru se îndreptă spre acei copii la care Moș Crăciun ajunge mai greu sau, din motive lesne de intuit, nu reușește să ajungă.

În 2008 am pregătit daruri pentru toți copiii din școlile comunelor Cogealac şi Fântânele, adică 1200 de pachete constând în dulciuri, fructe şi un brad sub care Moșul să-şi descarce sacul. De fapt, Moșul a avut nevoie de multe ajutoare pentru ca toți copiii din satele acestor comune să poată primi darurile pregătite: Școala şi Grădinița din Gura Dobrogei, Râmnicul de Jos, Tariverde, Cogealac, Fântânele.

Bucuria micuților a fost foarte mare, cu atât mai mult cu cât ei nu se așteptau la aceasta.

Pe lângă cadourile pentru copiii din Fântânele, Moșul a adus daruri şi bătrânilor nevoiași, care au primit pachete cu zahăr, făină, ulei, un mic ajutor pentru a se bucura de Sărbătoarea Crăciunului. De asemenea, în pragul sărbătorilor de iarnă, am realizat iluminatul stradal pentru ca locuitorii să poată merge în siguranță pe străzile Comunei Fântânele.

În 2009, Moș Crăciun i-a vizitat pe bătrânii din comuna 23 August, cărora le-a adus pachete cu alimente, un mic ajutor în prag de sărbători.

Nici în 2010 Moșul nu a ocolit oamenii necăjiți din mediul rural al județului Constanţa. Peste 2500 de copii cuminți, buni la învăţătură, au primit cadouri drept recompensă pentru efortul depus. Sania lui Moș Crăciun a oprit pe rând la Tortoman, Nicolae Bălcescu, Vulturu, Pantelimon, Grădina, Târgușor, Siliștea, Saraiu şi nu a uitat nici de familiile nevoiașe, cărora le-a adus în dar alimente, haine, ghete, pături şi cate un brăduț.