Proiectul „Tabere de vară”

În fiecare an, în vacanţa de vară, elevii foarte buni la învăţătură din mediul rural sunt recompensaţi cu tabere şcolare.

În perioada 20-26 august 2012, 50 de elevi premianţi din comunele Pantelimon, Crucea, Vulturu şi Târguşor au primit drept recompensă pentru rezultatele bune o săptămână în tabăra recent renovată de la Bușteni. Aici au făcut drumeții pe munte, au vizitat obiective turistice şi au participat la programul tematic al taberei, intitulat sugestiv „Adventure Team”. Au învățat așadar să folosească o busolă, să se orienteze în natură, să descifreze marcajele traseelor montane, să ofere primul ajutor, să îşi construiască un adăpost în sălbăticie, să aprindă focul fără mijloace moderne şi să tragă la ţintă cu arcul.

În 2010, 45 de elevi şi 4 cadre didactice au beneficiat de tabăra de la Azuga, judeţul Prahova. Astfel au fost recompensați elevii cei mai buni la învăţătură din comunele Crucea, Pantelimon, Siliștea, Târgușor, Vulturu şi Saraiu, în semn de recunoaştere a eforturilor din timpul anul școlar 2009/2010.

În perioada 25-31 iulie 2009, 50 de elevi din comunele Fântânele şi Cogealac, copii cu rezultate foarte bune la învăţătură, au mers în tabăra Muncel din judeţul Iaşi. Aici, pe lângă concursurile şi întrecerile sportive la care au participat, au făcut şi excursii la cele mai importante obiective istorice din zonă. Tabăra este recunoscută pentru proiectele ecologice pe care le găzduieşte şi a fost o adevărată desfătare atât pentru elevi, cat şi pentru cadrele didactice.