Șanse Egale… la o alimentație corectă

În perioada 26 octombrie – 10 noiembrie 2011, în cadrul proiectului „Șanse Egale… la o alimentație corectă”, implementat de Fundația „Şanse Egale” în parteneriat cu Fundația Baylor Marea Neagră, echipa Fundației Șanse Egale a distribuit 12.000 de suplimente nutritive Ensure (500 de baxuri) copiilor din comunele Cogealac, Fântânele şi Grădina.

Distribuirea s-a realizat cu sprijinul doamnei doctor Cornelia Pindichi, reprezentantul Legal al Cabinetului Medical Individual Cogealac, care a prezentat copiilor din fiecare școală beneficiile vitaminizării, precum şi indicația ca acest supliment să nu fie consumat mai mult de o doză pe zi.

Suplimentele distribuite în unitățile școlare şi preșcolare au fost administrate copiilor în perioada 1 – 10 noiembrie, o dată pe zi (în timpul unei pauze).

Cele 1.290 de doze atribuite Centrului de performanţă pentru probleme de malnutriţie vor fi distribuite în mod deosebit copiilor care suferă de o alimentaţie defectuoasă. Lor li se va administra doza timp de 30 de zile.

Per ansamblu, de doze au beneficiat 877 de școlari, 194 de preșcolari şi 43 de copii înscriși la Centrul de performanţă pentru probleme de malnutriţie, însumând un total de 1.114 beneficiari. În urma distribuţiei, din prima zi am avut parte de un feedback pozitiv, atât din partea copiilor, cât şi a cadrelor didactice. Dacă cei mici au descris suplimentul ca fiind foarte bun la gust, profesorii s-au bucurat că aceştia primesc o vitaminizare, aportul de vitamine pe care îl primesc în mod normal fiind redus şi insuficient pentru o dezvoltare corespunzătoare.

Programul s-a bucurat de un real succes, drept pentru care în 2013 au fost distribuite 4.500 de cutii de Ensure, 228 de cutii de Ensure Chocolate, 900 de cutii de Ensure Nutritional Chicken, 360 de cutii de Similac Advance HA, 36 de cutii de Similac Grain Plus şi 45 de cutii de Similac  Grow, iar în 2014 288 de cutii de Similac Advance HA.